Minister Hugo de Jonge waardeert pilot ‘Eén tegen eenzaamheid’ Rotterdam
Minister Hugo de Jonge waardeert pilot 'Eén tegen Eenzaamheid' Rotterdam. Op Twitter heeft Minister Hugo de Jonge een bericht geplaatst over deze pilot. Het Ministerie van VWS lanceert een zomercampagne om eenzaamheid onder ouderen terug te dringen. 1 op de 6 ouderen is eenzamer in de vakantieperiode.

 

Politiek actieprogramma

In maart 2018 presenteerde minister Hugo de Jonge het actieprogramma 'Eén tegen eenzaamheid'. Hier is dit jaar wederom vervolg aangegeven. Om vereenzaming een halt toe te roepen, is een gezamenlijke aanpak nodig. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport doorbreekt eenzaamheid van ouderen met zowel een landelijke coalitie als in elke gemeente een lokale coalitie. Landelijk in de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid en lokaal met gemeenten en lokale coalities.

Zo moet in de samenleving een brede beweging ontstaan die ervoor staat dat ouderen meedoen en voelen dat ze ertoe doen – ook als ze minder vitaal en actief zijn. 'Zo bestrijden we eenzaamheid gezamenlijk', aldus minister De Jonge.

 

 

1 op de 6 ouderen is eenzaam in de vakantieperiode

Het Ministerie van VWS lanceerde in 2020 wederom een campagne om eenzaamheid onder ouderen terug te dringen. 1 op de 6 ouderen is eenzamer in de vakantieperiode.

"De eenzaamheid doorbreken kun je niet in je eentje natuurlijk. Maar iemands eenzaamheid wel!"

Minister Hugo de Jonge

Meer informatie: